عوامل موفقيت در رستوران داري

عوامل موفقیت در رستوران داری:

تعريف موفقيت در حرفه رستوران داري چندان ساده نيست. زيرا موفقيت از نظر افراد مختلف تعاريف متفاوتي دارد. عده اي آنرا در داشتن يک زندگي مرفه مي دانند و از نظر عده اي حرفه موفق به معناي گسترش دادن کار، خريداري کردن سهام بيشتر،کارمندان بيشتر و … است.اما علي رغم برداشت هاي شخصي از موفقيت، اصول پايه در حرفه رستوران داري هرگز تغيير نمي کنند. در اينجا به 20 عامل اصلي موفقيت در اين حرفه اشاره مي کنيم:

1) يک تعريف جامع از رستورانتان داشته باشيد. آيا ميتوانيد به وضوح اعلام کنيد که رستوران شما چه محيط، چه نوع غذا و چه نوع سرويسي به مشتريان خود ارائه مي کند؟ اگر نتوانيد اين کار را انجام دهيد، نمي دانيد چه نوع رستوراني داريد و طبعا مشتريان شما هم اشخاصي خواهند بود که نمي دانند چه ميخواهند و البته تعداد اين افراد زياد نيست!

2) تيپ مراجعين خود را بشناسيد و بدانيد از کجا مي آيند، آيا مشتري گذري هستند يا ثابت؟ آيا مشتريان ثابت شما رو به افزايش هستند؟ از نظر تجاري محل رستوران شما چگونه است؟

3) محل رستوران صرف نظر از اينکه چه نوع مشترياني دارد، بايد قابل دسترسي باشد.

4) درارائه نوع سرويس و محصولات خود خلاق باشيد و ببينيد که چه عواملي موجب شاخص شدن رستوران شما خواهند شد.

5) براي خدمات خود ارزش کافي قائل شويد. مشتريان رستوران در حال حاضر بسيار مجرب تر و پرتوقع تر از سابق هستند. امکان انتخابهاي متعدد و ارائه خدمات به بهترين وجه موجب مي شود تا مشتري با رضايت تمام قيمت پيشنهادي را بپذيرد.

6) بازاريابي هدفمند داشته باشيد. مطمئن شويد که بازاريابي شما بر اساس نوع منطقه تجاري، خصوصيات اجتماعي وسني مشتريان و عادات خريد کردن آنها باشد. راههايي براي اندازه گيري ميزان موفقيت هر برنامه بازايابي خود پيدا کنيد.

7) کيفيت مناسب غذا را فراموش نکنيد. ميزان موفقيت شما با آخرين غذايي که سرو کرده ايد سنجيده مي شود.

8) کيفيت مناسب سرويس دهي هم مانند مورد قبل با نظر آخرين مشتري شما سنجيده ميشود.آيا در محيط کارتان مدام در حال صحبت در باره سرويس دهي مناسب هستيد يا کارکنان شما به خوبي با معناي آن آشنا هستند و با آن زندگي مي کنند؟

9) اجراي بي نقص بسيار مهم است. آيا تمام مواردي که شما براي موفقيت در کارتان در نظر گرفته ايد، هر لحظه و هر ساعت روز در حال اجرا است؟ آيا براي اطمينان مدام کل سيستم را بازبيني مي کنيد؟

10) سعي کنيد مشتريان خود را بشناسيد و تا حد امکان خصوصيات اجتماعي، خواسته ها و ترجيحات آنها را در نظر داشته باشيد.

11) از مشتريان خود نظر خواهي کنيد و در از بين بردن نکات منفي و قدرت بخشيدن به نکات مثبت بکوشيد.

12) کارکنان خود را از بين افراد مجرب انتخاب کنيد و مطمئن شويد که مي توانند تا حد امکان مشکلات پيش بيني نشده را حل کنند و به خواسته هاي مشتريان پاسخ دهند.

13) يک فرمول اقتصادي و واقع گرايانه داشته باشيد. آيا درآمد رستوران شما آنقدر کافي هست تا بتوانيد قيمتهاي خود را به مدت کافي ثابت نگه داريد و پس از پرداخت مخارج، انتظارات مادي خودتان هم برآورده شوند؟

14) صورت غذا بايد با توجه به مناسب ترين ميزان سود خالص تنظيم و طراحي شود.آيا صورت غذاي شما طوري طراحي شده است تا مشتريان را به سمت انتخاب غذاهاي گرانتر سوق دهد؟

15) مواد غذايي و ملزومات خود را از بازار و به طور کلي خريداري کنيد تا ارزانتر و سريع تر انجام شود.

16) کار متناسب با تقاضا انجام شود.براي موفق شدن شما به نيروي کار کامل اوليه نياز داريد و بايد براي آن هزينه ثابتي در نظر بگيريد.اگر بخواهيد از درآمدتان براي پرداخت هزينه هايي که به دليل برنامه ريزي غلط در استخدام نيروي کار بو وجود آمده اند استفاده کنيد، آن را به هدر داده ايد. در صورت لزوم در ساعات شلوغ يا مناسبتها از نيروي کار ساعتي استفاده کنيد.

17) سرمايه سازي موثر چيست؟ دوره زندگي يک رستوران معمولا 5 سال است. در سال اول شما کار را ايجاد مي کنيد. در سال دوم و سوم شما کار خود را روي يک روال مناسب اجرا مي کنيد و در سال چهارم و پنجم شما به حد اکثر درآمد دست مي يابيد. پس از آن بايد از خلاقيت خود استفاده کنيد تا براي مشتريان خود عامل هيجان انگيزي در رستوران خود به وجود آوريد. به خاطر داشته باشيد که در سال اول سرمايه کافي براي پيش بردن کار به مدت حداقل 6 ماه در اختيار داشته باشيد.

18) اهميت تجربه را فراموش نکنيد. ورود به حرفه رستوران داري نسبتا ساده است. يک قرارداد اجاره تنظيم مي کنيد، مقداري مواد غذايي مي خريد و تعدادي کارمند استخدام مي کنبد. آنچه بعد از اين پيش مي آيد متظمن موفقيت يا شکست اين کار است. آنچه نميدانيد ميتواند برايتان بسيار مشکل آفرين باشد.اگر در اين کار تجربه نداريد،آنرا از طريق شرکت در کلاسها يا با کار زير نظر يک متخصص مورد اطمينان به دست آوريد.

19) در کار نظارت و مديريت بايد با کار درگير شويد. شما نمي توانيد با نشستن در يک دفتر کار ديگر، يک رستوران را اداره کنيد. شما بايد حظور داشته باشيد،درگير کار شويد و رهبري کنيد. مالکيت بدون حضور مفيد با شکست مواجه خواهد شد.

20) برخورد جذاب داشته باشيد. هيچ کس به غذا خوردن در يک رستوران خالي علاقه اي ندارد. شما و کارکنانتان بايد آنقدر خوش خلق و جذاب باشيد تا بتوانيد با ايجاد حس مثبت مشتريان خود را حفظ کنيد. هرچند که هيچ کس نمي تواند موفقيت شما را در حرفه رستوران داري تضمين کند، اما با به کار بردن اين نکات قدمهاي بزرگي به سوي موفقيت برخواهيد داشت.

منبع : نظام جامع اطلاع رسانی اشتغال


آمار بازدید کننده

بازدید کنندگان امروز: 672
بازدید کنندگان دیروز: 1485
بازدید کنندگان آنلاین: 1
کاربران آنلاین: 1
آی پی شما: 3.149.230.44

نوشته‌های تازه

نوشته‌های تازه