15 مرحله مهم در راه اندازی رستوران

وقتی تصمیم به راه اندازی  رستوران می گیرید، باید خود را برای چالش های این مسیر آماده کنید تا میزان شکست شما کاهش پیدا کند. برای راه اندازی رستوران، نیاز به طی کردن مراحل مهم این کار است. اگر شما هم تصمیم به این کار گرفته اید، مراحل زیر را باید پشت سر بگذارید.

1. انتخاب نوع رستوران

شما در مرحله اول باید به این فکر کنید که قصد راه اندازی چه مدل رستورانی را دارید؟ می خواهید غذاهای سنتی به مشتریان خود ارائه دهید؟ می خواهید غذاهای دریایی را سرو کنید؟ قصد دارید غذاهای سریع و فست فودها را برای مشتریان خود آماده کنید؟ رستورانی که در نظر گرفته اید چه نوع رستورانی است؟

شما می توانید با بررسی نمونه های موفق رستورانهای ایرانی و خارجی، نوع رستوران خود را انتخاب کنید. دقت داشته باشید که هر مدل رستوران مخاطبان خاص خودش را دارد و شما باید بتوانید با مخاطبان رستوران خود ارتباط خوبی برقرار کنید.

2. انتخاب نام رستوران

مرحله بعدی از مراحل راه اندازی رستوران انتخاب نام رستوران است، پس از اینکه نوع رستوران خود را مشخص کردید، حالا باید نام زیبایی برای رستورانتان انتخاب کنید. در هنگام انتخاب نام رستوران دقت کنید؛ زیرا این نام، برند کسب و کار شما می شود و دیگران باید این نام را به خوبی در ذهن بسپارند.

نام رستوران شما احساسات مخاطب را بر می انگیزد و پیام خاصی را به او منتقل می کند. نام رستوران باید با طراحی رستوران، طراحی منوی رستوران، چیدمان و دکوراسیون رستوران هماهنگی داشته باشد. مثلا اگر منوی شما شامل غذاهای ایتالیایی است و اسمی ایرانی روی رستوران خود گذاشته اید، باید بدانید که به موفقیت چندانی دست پیدا نخواهید کرد.

ما به شما پیشنهاد می کنیم که، یک نام تجاری خلاقانه برای رستوران خود انتخاب کنید؛ زیرا با این کار هم از سایر رقبایتان متمایز می شوید و هم آسان تر می توانید تبلیغات و بازاریابی را انجام دهید. همچنین شما می توانید نام رستوران را با توجه به شرایط جغرافیایی، منطقه ای و نوع غذاهای رستوران انتخاب کنید؛ اما یادتان باشد که از اسامی معنادار استفاده کنید.

3. سرمایه گذاری و هزینه های رستوران

راه اندازی به سرمایه اولیه نیاز دارد. شما برای خرید یا اجاره مکان رستوران، خرید تجهیزات رستوران، خرید مواد اولیه غذاها، استخدام کارکنان و پرداخت حقوق آنها و تبلیغات به سرمایه اولیه نیاز دارید.

معمولا 6 ماه بعد از راه اندازی رستوران، سود خاصی نخواهید داشت و باید از جیب خرج کنید؛ به همین دلیل، در ابتدا باید منبع مالی خود را مشخص کنید تا در اواسط راه پول کم نیاورید. شما می توانید از وام کارآفرینی استفاده کنید یا پولی که در بانک پس انداز کرده اید را خرج کنید؛ در هر صورت باید مطمئن شوید که پول شما کافی باشد.

برای صرفه جویی در هزینه های رستوران می توانید به جای خرید تجهیزات گران قیمت، وسایل موردنیاز را کرایه کرده یا آنها را به صورت دست دوم خریداری کنید. برای مدیریت بهتر هزینه ها از یک حسابدار کمک بگیرید.

4. انتخاب مکان رستوران از مهمترین مراحل راه اندازی رستوران

یکی از مهم ترین مراحل راه اندازی رستوران، انتخاب مکان رستوران است. مکان نامناسب رستوران، یکی از اصلی ترین دلایل شکست رستوران است. شما برای انتخاب مکان مناسب رستوران نیاز به صرف زمان و انرژی خواهید داشت.

برای اینکه بتوانید مکان رستوران خود را به خوبی انتخاب کنید، باید به مشتریان هدف خود فکر کنید. بعد از تصمیم گیری درباره نوع رستوران، و تم کلی آن مخاطبان هدف شما مشخص می شوند. شما باید مکانی را انتخاب کنید که محل تردد مخاطبان شما باشد.

همچنین مکان رستوران شما باید از نظر نحوه دسترسی در وضعیت خوبی باشد. به این موضوع توجه داشته باشید که مشتریان بتوانند به راحتی به رستوران شما بیایند. میزان دسترسی با وسایل نقلیه، جای پارک و… از جمله دیگر نکات مهم برای انتخاب مکان رستوران است. به علاوه به میزان اجاره یا خرید رستوران هم باید فکر کنید؛ زیرا این موضوع در بحث مالی رستوران اهمیت زیادی دارد.

5. تجهیزات موردنیاز رستوران

تجهیزات موردنیاز آشپزخانه رستوران، شامل پخت و پز از جمله گاز و ظروف آشپزی، فر، سرخ کن، ماشین ظرفشویی، یخچال و فریزر، کباب پز و… است که شما باید آنها را برای رستوران خود تهیه کنید.

همچنین باید ظروف سرو غذا از جمله بشقاب، قاشق و چنگال، لیوان، دیس و… را برای سرو غذا خریداری کنید. از دیگر تجهیزات موردنیاز رستوران، می توان به میز و صندلی، پارچه های رومیزی، دستمال کاغذی، پرده، دکوری، گلدان، تابلوها، دستمال توالت، مایع دستشویی، خلال دندان و دیگر وسایل اشاره کرد.

شما باید پول کافی برای خرید تجهیزات موردنیاز رستوران را داشته باشید و این وسایل را از یک تامین کننده مناسب خریداری کنید.

6. طرح کسب و کار رستوران

در مرحله بعدی، شما باید طرح کسب و کار رستوران خود را مشخص کنید. طرح کسب و کار، آینده کسب و کار شماست. شما باید موارد مهمی چون اهداف کلی رستوران و مراحل رسیدن به این اهداف را در طرح کسب و کار خود بگنجانید.

در این طرح شما مدیران داخلی و کارکنان رستوران را مشخص می کنید، سبک رستوران و غذاهای آماده شده در آن را تعیین می کنید، هدف خود را از راه اندازی رستوران به صورت شفاف بیان می کنید، تجهیزات موردنیاز رستوران را فهرست می کنید، لیستی از تامین کنندگان می نویسید، استراتژی های تبلیغات خود را مشخص می کنید، تعیین می کنید که برای این کار به چه پروانه ها و مجوز هایی نیاز دارید، منوی رستوران را ایجاد می کنید و چشم اندازهای اجرایی خود را نیز مشخص خواهید کرد.

7. مجوزهای موردنیاز برای راه اندازی رستوران

برای راه اندازی رستوران، شما باید پروانه کسب داشته باشید. همچنین باید از اداره بهداشت محل زندگی خود، مجوز این کار را دریافت کنید. همچنین لازم است قوانین مربوط به مدیریت رستوران و بهداشت محیط رستوران را بلد باشید. البته اداره بهداشت هم قبل از باز شدن رستورانتان دستورالعمل های لازم را به شما می دهد.

8. طراحی دکوراسیون رستوران برای راه اندازی

طراحی دکوراسیون رستوران اهمیت زیادی دارد و در جذب مشتری تاثیر زیادی می گذارد. رستوران هایی که از نظر طراحی رستوران قوی تر هستند، مشتریان بیشتری دارند و میزان فروش آنها نیز بالاتر است. طراحی زیبای رستوران و چیدمان مناسب آن، در کنار کیفیت خوب غذا، یکی از عوامل اصلی موفقیت رستوران ها است.

برای دکوراسیون مناسب رستوران باید هم به دکوراسیون آشپزخانه و هم به دکوراسیون سالن رستوران توجه کرد.

دکوراسیون آشپزخانه: آشپزخانه رستوران باید به صورت منظم چیده شود. میزان دسترسی آشپزها به وسایل پرکاربرد مانند گاز، فر یا کباب پز باید راحت باشد. جای ظروف و وسایل آشپزی نیز باید مشخص باشد تا از ایجاد بی نظمی در محیط آشپزخانه جلوگیری شود.

دکوراسیون سالن رستوران: شما باید سالن رستوران را به گونه ای بچینید، که احساس آرامش را به افراد منتقل کند. القای حس زیبایی و آرامش باعث افزایش رضایت مشتریان از رستوران شما می شود. در سالن رستوران، از المان هایی استفاده کنید که نوع و سبک رستوران را برای مشتری تداعی می کند و باعث برقراری ارتباط فرد با محیط می شود. استفاده از رنگ های آرامش بخش، استفاده از عناصر طبیعی مانند گیاهان و وسایل تزئینی خاص، از جمله چیزهایی است که باعث می شود بهتر بتوانید سالن رستوران خود را بچینید. برای چیدمان درست و حرفه ای رستوران خود، شما می توانید از متخصصین معماری داخلی کمک بگیرید.

9. طراحی منوی رستوران

حالا شما باید منوی رستوران خود را مشخص کنید. طراحی منوی رستوران، شامل فهرست کردن غذاهای رستوران و قیمت گذاری روی آنها است.

طراحی محتویات منو: با طراحی محتویات منو، مشتریان شما متوجه می شوند که چه غذاهایی در این رستوران آماده می شود. همچنین کارکنان نیز می دانند، چه غذاهایی را باید آماده کنند. با طراحی مناسب منو، کلاس کاری رستوران شما بالاتر می رود. برای چاپ و طراحی منوی رستوران، بهتر است هماهنگ با دکوراسیون و چیدمان، منوی خود را طراحی کنید.

قیمت گذاری ها در منو: برای قیمت گذاری غذاهای رستوران خود می توانید براساس هزینه ها قیمت گذاری کنید. یعنی با محاسبه هزینه مواد اولیه و دستمزد آشپز، تعیین کنید که قیمت تمام شده آن غذا چقدر است و بعد از اضافه کردن درصد سود خود قیمت را روی منو درج کنید. همچنین می توانید قیمت غذاهای خود را با توجه به مشتری های خود تعیین کنید. در این روش شما پیش بینی می کنید که مشتری برای آن غذا چه قیمتی را می پردازد، و همان قیمت را درج خواهید کرد. قیمت گذاری براساس قیمت رقبا، یکی از روش هایی است که برخی رستوران ها انجام می دهند، و قیمت های غذای خود را با توجه به قیمت های رقیبشان تعیین می کنند.

10. پیدا کردن تامین کننده مناسب

شما برای پخت غذا در رستوران باید پیش از استارت کامل مراحل راه اندازی رستوران ، به خوراکی ها و مواد اولیه نیاز دارید. در گام دهم، شما باید تامین کننده مناسبی برای خرید تجهیزات و مواد غذایی پیدا کنید.

دقت کنید که تامین کننده باید نیازهای شما را به صورت دقیق و سریع به دست شما برساند تا در روند خدمات رسانی و تهیه غذا اختلالی پیش نیاید.

11. راه اندازی دلیوری رستوران

نحوه ارسال غذا یا دلیوری غذا بسیار اهمیت دارد. بسیاری از رستوران ها به دلیل اهمیت ندادن به بخش دلیوری شکست می خورند.
بخشی از سود رستوران، در گرو غذاهایی است که به صورت بیرون بر به دست مشتریان می رسد؛ در نتیجه شما باید دلیوری رستوران خود را به درستی راه اندازی کنید.
دلیوری رستوران شما باید غذا را در سریعترین زمان ممکن به دست مشتری برساند. در طول مسیر مراقب بسته بندی غذا باشد، با مشتری به خوبی رفتار کند و تجربه خوبی در ذهن مشتری به جا بگذارد.

برای راه اندازی دلیوری شما باید به بسته بندی زیبا و مناسب غذا، سیستم حمل مناسب و صندوق حمل غذا فکر کنید.

12. استخدام نیروهای رستوران

یکی از مهم ترین مراحل راه اندازی رستوران استخدام نیرو های رستوران می باشد. اگر به موفقیت رستوران خود اهمیت می دهید، پس باید نیروی حرفه ای و مناسب را در رستوران خود استخدام کنید.

نیروهای رستوران شما باید به کار خود اهمیت دهند و تمام وظایفشان را به درستی انجام دهند. بخش بزرگی از سود رستوران شما در گرو نحوه خدمات دهی پرسنل شما است.

در ادامه یک ویدیو فوق العاده در خصوص 3 مرحله برای استخدام نیروهای فوق العاده در رستوران را برای شما قرار داده ایم تا به طور کامل با شیوه استخدام اصولی نیروها در رستوران آشنا شوید.

13. آموزش نیروهای رستوران

شما باید پرسنل رستوران خود را به خوبی آموزش دهید؛ مثلا آنها را از اهداف رستوران مطلع کنید و موارد مهم رستوران داری را به آنها آموزش دهید.

نحوه پخت غذا، آماده کردن غذا در سریع ترین زمان ممکن، نحوه برخورد با مشتریان، نحوه تمیز نگه داشتن رستوران و موضوعاتی شبیه به این را به پرسنل خود آموزش دهید تا آنها بتوانند کارشان را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.

14. قوانین و مقررات رستوران

بهتر است در ابتدای کار، افراد را با قوانین و مقررات رستوران آشنا کنید. مثلا به آنها بگویید که یک ربع قبل از شروع ساعت کاری باید در رستوران حاضر شوند، از آوردن وسایل غیرضروری به رستوران خودداری کنند، در طول کار با تلفن همراه صحبت نکنند، از ظروف رستوران برای خوردن آب و… استفاده نکنند، از شوخی کردن بیش از حد خودداری کنند، موهای خود را مرتبا کوتاه کنند، از دستکش و کلاه استفاده کنند، سیگار نکشند و… با تعریف قوانین و مقررات رستوران، شما می توانید نظم و آرامش بیشتری را در محیط رستوران برقرار کنید.

15. تبلیغات و بازاریابی از اساسی ترین مراحل راه اندازی رستوران

شما باید بتوانید برای رستوران خود تبلیغات انجام دهید و مشتریان را از وجود کسب و کار خود مطلع کنید.

تبلیغات و بازاریابی رستوران، یکی از کارهای مهمی است که شما باید انجام دهید. برای تبلیغات و بازاریابی رستوران خود می توانید از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، تبلیغات چاپی، تبلیغات گوگل، بازاریابی ایمیلی و… استفاده کنید تا رستوران خود را به مشتریانتان معرفی کنید.

در این نوشته صفر تا صد مراحل راه اندازی رستوران را خواندید و دانستید که برای راه اندازی یک رستوران موفق و پر سود، باید 15 مرحله مهم این کار را پشت سر بگذارید. هرچه بهتر بتوانید 15 اصل مراحل راه اندازی رستوران را رعایت کنید، می توانید به سود بیشتری برسید و مشتریان بیشتری را به سمت خود بکشانید.

منبع : گروه مشاوره ای در راه اندازی رستوران کارما کاوان


آمار بازدید کننده

بازدید کنندگان امروز: 207
بازدید کنندگان دیروز: 465
بازدید کنندگان آنلاین: 2
کاربران آنلاین: 2
آی پی شما: 18.218.71.21

نوشته‌های تازه

نوشته‌های تازه