راه اندازی فود کورت به چه صورت است

راه اندازی فود کورت به چه صورت است؟

راه اندازی فود کورت همیشه یکی از کسب و کارهای پرسود بوده است و بسیاری از سرمایه‌گذاران صنعت فست فود می‌خواهند که سرمایه خود را در راستای افتتاح یک فودکورت موفق هزینه نمایند. زیرا فودکورت‌ها نسبت به فست‌فودهای مستقل سوددهی بیشتری دارند. مشتریان بیشتری در مجموعه فست فود های آن حضور داشته و به خرید محصولات فست فود ها اقدام می کنند. شروع کار مواد غذایی می تواند هیجان انگیز باشد ولی در عین حال چالش برانگیز است. علاوه بر اینکه مسئولیت های مختلفی دارد، سرمایه گذاری در این بخش حیطه های وسیع تری نسبت به هر کار دیگری دارد. مراحل راه اندازی فودکورت ها شامل طراحی، تأمین قطعات، پشتیبانی و ارائه خدمات می شود.

اگر در فکر تاسیس فودکورت هستید در نظر داشته باشید که در فودکورت باید چند نوع استیشن (رستوران یا فست فود و کافی شاپ) در نظر بگیرید و منوی غذایی و نوشیدنی متنوع و بسیار قوی داشته باشید تا بتوانید ذائقه مهمانان را تامین و رضایت آنها را جلب نمائید، زیرا که در فودکورت باید از سطح تنوع بیشتری در کنار کیفیت غذا و نوشیدنی ها، در استیشن های مختلف استفاده شود. طراحی و دکوراسیون جذاب نیز از موارد مهم دیگریست که باید مد نظر قرار دهید. استیشن بندی نیز نقش مهمی را ایفا می کند، اگر بخواهیم توضیح بیشتری بدهیم باید به این نکته اشاره کنیم که شما در فودکورت ها یک فضای نشیمن (سالن) عمومی دارید که میتواند برای تنوع چند نوع مبلمان مختلف و متفاوت در این فضا استفاده شود، اما آشپزخانه ها یا در اصطلاح استیشن های پخت کاملا ازهم مجزا هستند و قرار است در هرکدام یک سبک غذا پخته و سرو شود. برای مثال یک استیشن غذاهای ایرانی، یک استیشن غذاهای ایتالیایی، استیشن دیگر کافی شاپ و … با نوشیدنی های سرد و گرم که میتوان دنیایی از خلاقیت را اجرا نمود و هر یک از این بخشها تجهیزات و ادوات مورد نیاز خود را می طلبد. نکته مهم دیگر این که این استیشن ها باید معمولا دو قسمتی تعبیه گردند یکی فضای آماده سازی و امور اولیه و پخت که تمامی موارد شستشو، گند زدایی و … در این بخش انجام می شود و معمولا مجموعه های زنجیره ای بزرگ و با حجم فروش زیاد یک آشپزخانه مرکزی با امکانات مورد نیاز، سرد خانه های بالای صفر و زیر صفر و سایر امکانات مورد نیاز در این بخش را نیز تامین و طراحی می کنند. بخش بعدی فضای پخت نهایی و ارائه و تحویل غذا و قسمت صندوق است.

از آیتم های مهم دیگر در کنار طراحی و فضاسازی استیشن‌ها که نیازمند تخصص است: نورپردازی، طراحی سیستم سرمایش و گرمایش مناسب و تهویه مطبوع، میز و صندلی و مبلمان با نشیمن راحت و زیبا و همینطور فضا سازی و ایجاد المان هایی همچون فضای سبز مناسب و محدود که با در نظر گرفتن فلاور باکس ها که فضای کمی را اشغال کنند میسر خواهد بود و به فضای فودکورت گرمی و لطافت می بخشد، ظرف و ظروف و پکهای بیرون بر نیز بسیار مهم هستند و باید به شکل هایی زیبا و جذاب و به روز طراحی گردند که این موارد در سایه یک ایده پردازی و برنامه ریزی دقیق در کنار گزینش تیم مشاوره و راه اندازی و گزینش پرسنلی دلسوز و موفقیت پروژه می گردد.

مراحل راه اندازی فود کورت

مراحل راه اندازی فود کورت موفق

فودکورت ها باید در محل رفت و آمد مردم باشد به این معنا که مردم در آنجا تجمع می کنند یا از آنجا عبور می کنند. فود کورت معمولا بیشترین حجم ترافیک کاری را در طول زمان خورد و خوراک دارد، وقتی که مردم احساس می کنند زمان خوردن است.

طراحی دکوراسیون داخلی فود کورت

طراحی دکوراسیون فود کورت یکی از اصلی‌ترین مراحل راه اندازی فود کورت است. اهمیت این مرحله به اندازه‌ای است که می‌توان ادعا کرد درصد زیادی از موفقیت یا شکست فود کورت بستگی به طراحی آن دارد. از آنجا که در مجتمع‌های تجاری معمولا فضای مشخص و محدودی برای فود کورت درنظر گرفته می‌شود، لحاظ نمودن تمامی موارد ضروری در طراحی فود کورت نیاز به تخصص بالایی دارد. از جمله موارد مهم و قابل توجه در طراحی و دکوراسیون فود کورت می‌توان به آزادی حرکت و جریان رفت‌وآمد مشتریان، راحتی و آرامش در فضای سالن غذاخوری، نورپردازی، ترتیب و چیدمان غرفه‌ها و بالاخره اصول ایمنی، بهداشتی، نظافتی و نگهداری مجموعه اشاره نمود. تمیزی محیط فودکورت اولین حرف را میزند. فودکورت در اولین نگاه باید یک رستوران به نظر بیاید. نمای ظاهری فودکورت ها بسیار مهم است. درخت و درختچه میتواند محیط را دل انگیزتر بکند. نشیمن و صندلی ها مساله ای مهمی است برای زمان شلوغی، اگر جای نشستن کافی نباشد فروش پایین می آید. طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی فودکورت کاری است که نیاز به تجربه و دانش بالایی دارد. در طراحی دکوراسیون باید به مواردی مثل چگونگی طراحی المان ها، طراحی سقف و محدوده فودکورت، نحوه چیدمان صندلی ها در فضای فود کورت، نحوه نور پردازی محیط، نحوه جایابی صندوق پرداخت و رستوران ها و غذاخوری های مختلف، طراحی سقف و کف محیط و … توجه ویژه داشت. پلان فود کورت و یا به عبارت بهتر جانمایی مناسب برای پیاده‌سازی یک نقشه مهندسی حرفه‌ای در فود کورت یکی از پیچیدگی‌های مجتمع‌های بزرگ تجاری می‌باشد.

تجهیزات و دکوراسیون فود کورت

تجهیزات آشپزخانه و سالن فود کورت

قطعاً یکی از بزرگترین نگرانی ها برای شما نحوه تأمین تجهیزات لازم برای راه اندازی فود کورت است. در مرحله اول اجرای یک فست فود، باید دقت گردد که دارای استانداردهای لازم برای آماده سازی و پخت علمی باشد که این امر بدون اجرای نقشه الکترومکانیکال میسر نیست. زیرا اگر تنها خطایی در نقشه چیدمان وجود داشته باشد، دیگر کلمه فست فود ارزش خود را از دست داده و این اتلاف وقتی که در اثر بی دقتی در چیدمان بوجود آمده غیر قابل جبران است و برای رفع آن باید هزینه گزافی را چه از لحاظ مادی و چه زمانی پرداخت نمائید. اولین قدم این است که بر مبنای نقشه پلان فضا، تمامی موارد مانند انبار خشک، سردخانه بالای صفر، سردخانه زیر صفر، قسمت آماده سازی، آشپزخانه پخت و در آخر قسمت سرو غذا در نقشه دیده شوند و بر اساس استانداردها، از فضا بهترین استفاده را برای آماده سازی، پخت و تحویل غذا به مشتری را داشت.

فود کورت در ایران

در هر عمل تجاری که ماحصل آن سود است، بازاریابی نقشی بس پر رنگ را بازی می کند. با توجه به بررسی های به عمل آمده قریب به ۶۰ درصد از افرادی که قصد راه اندازی فود کورت دارند به این مهم توجه کافی نداشته و سرمایه خود را در شرایط نامناسبی قرار می دهند.

سرمایه راه اندازی فود کورت

تعیین حجم سرمایه لازم در راه اندازی فود کورت بسیار حائز اهمیت است. زیرا سرمایه کمتر از حد لازم شما را با مشکلات فراوانی در حین ورود به بازار روبرو می کند و برعکس سرمایه بیش از حد لازم نیز استهلاک منابع مالی را به بار می آورد. هزینه راه اندازی فودکورت را می توان به دکوراسیون، تجهیزات، راه اندازی و مواد مصرفی تقسیم کرد.

هزینه راه اندازی فود کورت در مرحله اول ممکن است کمی دست و دل شما را بلرزاند. ولی اگر محلی که انتخاب کرده اید محل مناسبی باشد و اگر قبل از اقدام به راه اندازی فود کورت مورد نظر مشاوره های لازم را از متخصصین گرفته باشید، می توانید با اطمینان خاطر کامل اقدام به راه اندازی فود کورت خود کنید. هزینه های جاری برای راه اندازی یک فود کورت، شامل هزینه های طراحی و نصب تجهیزات اولیه، استخدام آشپز و کارگرها و تأمین مواد لازم برای راه اندازی فست فود و غذاخوری است. که بخش اعظم این سرمایه گذاری شامل همان طراحی و نصب تجهیزات است.

هزینه راه اندازی فودکورت

هزینه های راه اندازی فودکورت

هزینه شما ارتباط مستقیمی با برنامه، استراتژی و اهداف شما دارد. قطعا اگر مکان مورد نظر اجاره باشد یک فاکتور مهم به نام هزینه رهن مکان مورد نظر نیز به آن افزوده خواهد شد.

استراتژی راه اندازی فود کورت

استراتژی و دستورالعمل های اجرایی و مدیریتی در مدیریت یک فود کورت موفق و سود آورد از موارد بسیار مهمی است که مالکان فودکورت باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند. یکی از رموز موفقیت هر فودکورتی داشتن یک مدیریت منسجم به همراه دستورالعمل و سیاست های از پیش تعیین شده می باشد. به طور مثال نا آگاهی یا ترس از پر نشدن غرفه ها و یا قبلتر از آن سیاست های نادرست در تعیین تعداد و متراژ غرفه ها باعث چالش های اساسی در این حوزه گردیده است.

منبع:  مشاوره راه اندازی رستوران گروه IRANHFC


آمار بازدید کننده

بازدید کنندگان امروز: 229
بازدید کنندگان دیروز: 1345
بازدید کنندگان آنلاین: 2
کاربران آنلاین: 2
آی پی شما: 18.223.210.83

نوشته‌های تازه

نوشته‌های تازه